mw. A. (burn-out)

Hierbij een klein verslag over mijn burn-out die ruim een jaar heeft geduurd.
Terugkijkend ben ik er veel sterker uitgekomen maar het is een hele strijd geweest. Alle goede adviezen van iedereen kon ik niet snappen. Mijn geheugen en concentratie was slecht en ik geloofde echt dat dit nooit meer terug zou komen. Maar ja, beetje bij beetje kwam het toch terug.
Als je in een burn-out situatie zit wil je alleen maar dat het herstel vlugger gaat. Dat gaat helaas niet. Ik ben enorm geholpen door iedere dag te wandelen. Ik zag de eerste maanden niets om mij heen. Later zag ik weer de koeien, vogels en bloemen. Wat kan het leven eigenlijk toch mooi zijn dacht ik dan.
Helaas heb ik de pech gehad dat ik voor mij niet zo’n goede psycholoog heb gehad. Maar ja, je blijft maar op consult gaan.
Via via hoorde ik van beeldende therapie en mindfullness. Dit bij Anita van den Brand. Uiteindelijk de stap toch maar gezet en ja, het heeft mijn leven enorm verrijkt. De handvaten die ik kreeg hebben mijn zieke proces positief beïnvloed.
Anita leert je allerlei technieken die kunt toepassen in diverse situaties. Bijvoorbeeld ademhalingstechniek waar ik veel baat bij had en nog heb.
Bij Anita voelde ik mij meteen op mijn gemak. Een mens uit duizenden, ontzettend lief, meevoelend en meedenkend.
Tenslotte wil ik iedereen meegeven om nooit op te geven. Het komt echt goed. Bij de een sneller dan de ander. Maar het is zo !!